Doorgaan naar hoofdcontent

Aspirinepoeder met colasmaak nog doeltreffender

Aspirine blijft verbazen. De lijst met aandoeningen waar dit wonderpilletje ons preventief kan tegen beschermen, wordt alsmaar groter. Maar farmareus Bayer, dat aspirine commercialiseert, blijft evenmin op zijn lauweren rusten. Het bracht nu met Aspirine 500 de eerste aspirine met colasmaak op de markt. Deze aspirine in poedervorm wordt op de tong gestrooid, lost meteen op in de mond en biedt ons vele voordelen in vergelijking met zijn voorganger.


Deze eerste aspirine in poedervorm wordt door ons lichaam veel vlugger opgenomen dan het klassieke pilletje, heeft een veel aangenamere colasmaak, we kunnen het aspirinepoeder innemen zonder water en is daarmee erg practisch in gebruik. Wetenschappers zijn er nu al van overtuigd dat deze nieuwe aspirine razendsnel zijn plaats in ons medicijnenkastje zal veroveren.

Doeltreffender dankzij cafeïne

Niet alleen de consumenten zullen vanwege het gebruiksgemak vlug voor deze nieuwe aspirine gewonnen zijn. Op farmacologisch vlak is de colasmaak van dit aspirinepoeder uitsluitend het gevolg van de toevoeging van cafeïne. En het is uitgerekend deze cafeïne die dit 'nieuwe' geneesmiddel extra doeltreffend maakt. Van cafeïne is immers geweten dat het de vermoeidheid onderdrukt. In combinatie met de koortsbestrijding van het klassieke pilletje, resulteert dit in een dubbel medisch effect. Het nieuwe aspirine instantpoeder kost 4,84 euro per doosje van tien zakjes poeder, en is uitsluitend verkrijgbaar bij de apotheker.

Aspirine doeltreffend tegen allerlei aandoeningen

Aspirine is ongetwijfeld één van de goedkoopste geneesmiddelen ter wereld. Toch heeft het zijn nut al meermaals bewezen als wondermiddel tegen allerlei (levensbedreigende) ziekten. Wetenschappers stellen dat mensen vanaf 45 jaar het meeste voordeel halen bij het dagelijks preventief slikken van een lage dosis aspirine.

Aspirine verkleint de kans op kanker

Britse wetenschappers toonden aan dat de kans op het ontwikkelen van kanker, bij diegenen die gedurende vijf jaar dagelijks aspirine slikten, met maar liefst één derde, en in sommige zelfs met de helft, verkleint. Hoe langer de patiënten dit koorts- en ontstekingsremmend middel slikten, des te groter hun bescherming tegen allerlei soorten kankers, ook het veel voorkomende darm- en longkanker.

Aspirine verkleint risico op hartfalen

Naast kanker werkt aspirine ook preventief tegen hart- en vaatziekten.  Een dagelijkse hoeveelheid van 75 mg aspirine verlaagt het risico op een levensbedreigende hartaanval en beroerte aanzienlijk.

Opgepast voor bijwerkingen aspirine

Iedere medaille heeft een keerzijde, en dat is bij dit wonderpilletje niet anders. Aspirinegebruik heeft inderdaad enkele bijwerkingen. Zo verhoogt het de kans op maag- en hersenbloedingen. Aspirine moet, ook preventief, onder dokterstoezicht genomen worden, en de patiënten moeten zich strikt aan de voorgeschreven dosis houden.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Voeding: dit mag je eten bij een maagontsteking

Een maagontsteking of gastritis is een veel voorkomende aandoening die spijtig genoeg nog teveel wordt onderschat. Een maagontsteking is zeker niet leeftijdsgebonden, maar komt wél veel meer bij vijftigplussers. Het is meestal het gevolg van een ongezonde levensstijl. Er zijn uiteraard veel meer oorzaken van gastritis. Je voeding is erg belangrijk bij het voorkomen van een maagontsteking. Wat mag je dan wél eten en welke voeding is zéker te mijden?

Een maagontsteking is eigenlijk niets anders dan een ontsteking van je maagslijmlvlies. Daar zijn verschillende oorzaken voor. In de eerste plaats is zo'n ontsteking van je maagslijmvlies het gevolg van een acute of van een langdurige en dus chronische irritatie van het slijmvlies van je maag. Een maagontsteking komt vooral bij vijftigplussers, soms zelfs zonder dat ze het zelf beseffen omdat gastritis lang niet altijd gepaard gaat met symptomen. Een maagaandoening steekt soms plots de koop op, maar is in de meeste gevallen het gevolg va…

Vitamine B 17 in staat kanker cellen te doden

Kanker is zonder twijfel de meest dodelijke ziekte, zéker in de geïndustrialiseerde wereld. Valt de diagnose, dan worden we met het onvermijdelijke geconfronteerd en stort letterlijk onze wereld in. Er werden al wel heel wat therapieën ontwikkeld die de kankerpatiënt langer en in meer comfortabele omstandigheden doet leven. Een écht doeltreffend geneesmiddel tegen de gevreesde ziekte werd vooralsnog niet gevonden. Volgens sommigen ligt de oplossing nochtans voor het grijpen. Voedsel rijk aan vitamine B 17 is volgens velen in staat kankercellen te doden. Vitamine B 17 komt in heel wat voedingsstoffen voor en wordt niet voor niets de natuurlijke chemokuur genoemd. Wat is deze wondervitamine B 17 dan wel, en wat doet ze in ons lichaam?Vitamine B17 is wellicht minder bekend dan zijn overige collega's uit de B- familie, maar daarom dus zeker niet minder belangrijk. Vitamine B17 wordt in medische kringen ook wel laetrile genoemd. Het is net als zijn broertje de vitamine B15 een wat men …

Acute alvleesklierontsteking kan dodelijk zijn

Steve Jobs, stichter én bezieler van  Apple, overleed aan de gevolgen van kanker aan de alvleesklier of pancres. De wereld treurde om Steve Jobs, die gedurende vele jaren het aangezicht van onze maatschappij mee bepaalde, maar tegelijkertijd maakten we ook op negatieve wijze kennis met onze alvleesklier. De meerderheid wist niet eens van het bestaan van dit orgaan. Nochtans speelt je alvleesklier een erg belangrijke rol bij het spijsverteringsproces. Wat is nu precies de alvleesklier en  welke functie heeft dit orgaan? Wat zijn de symptomen van problemen met de alvleesklier, en hoe kunnen we deze in  de eerste plaats voorkomen, maar ook genezen?


Ondanks onze geringe kennis van de alvleesklier of pancreas, heeft dit orgaan een erg belangrijke functie. Je alvleesklier is een langgerekte, trosvormige en één van de grootste klieren van je lichaam. Je alvleesklier bevindt zich achter in je bovenbuik,  en is de naaste buur van je twaalfvingerige darm, je lever en je gal. Bij volwassenen is d…