Aspirinepoeder met colasmaak nog doeltreffender

Aspirine blijft verbazen. De lijst met aandoeningen waar dit wonderpilletje ons preventief kan tegen beschermen, wordt alsmaar groter. Maar farmareus Bayer, dat aspirine commercialiseert, blijft evenmin op zijn lauweren rusten. Het bracht nu met Aspirine 500 de eerste aspirine met colasmaak op de markt. Deze aspirine in poedervorm wordt op de tong gestrooid, lost meteen op in de mond en biedt ons vele voordelen in vergelijking met zijn voorganger.


Deze eerste aspirine in poedervorm wordt door ons lichaam veel vlugger opgenomen dan het klassieke pilletje, heeft een veel aangenamere colasmaak, we kunnen het aspirinepoeder innemen zonder water en is daarmee erg practisch in gebruik. Wetenschappers zijn er nu al van overtuigd dat deze nieuwe aspirine razendsnel zijn plaats in ons medicijnenkastje zal veroveren.

Doeltreffender dankzij cafeïne

Niet alleen de consumenten zullen vanwege het gebruiksgemak vlug voor deze nieuwe aspirine gewonnen zijn. Op farmacologisch vlak is de colasmaak van dit aspirinepoeder uitsluitend het gevolg van de toevoeging van cafeïne. En het is uitgerekend deze cafeïne die dit 'nieuwe' geneesmiddel extra doeltreffend maakt. Van cafeïne is immers geweten dat het de vermoeidheid onderdrukt. In combinatie met de koortsbestrijding van het klassieke pilletje, resulteert dit in een dubbel medisch effect. Het nieuwe aspirine instantpoeder kost 4,84 euro per doosje van tien zakjes poeder, en is uitsluitend verkrijgbaar bij de apotheker.

Aspirine doeltreffend tegen allerlei aandoeningen

Aspirine is ongetwijfeld één van de goedkoopste geneesmiddelen ter wereld. Toch heeft het zijn nut al meermaals bewezen als wondermiddel tegen allerlei (levensbedreigende) ziekten. Wetenschappers stellen dat mensen vanaf 45 jaar het meeste voordeel halen bij het dagelijks preventief slikken van een lage dosis aspirine.

Aspirine verkleint de kans op kanker

Britse wetenschappers toonden aan dat de kans op het ontwikkelen van kanker, bij diegenen die gedurende vijf jaar dagelijks aspirine slikten, met maar liefst één derde, en in sommige zelfs met de helft, verkleint. Hoe langer de patiënten dit koorts- en ontstekingsremmend middel slikten, des te groter hun bescherming tegen allerlei soorten kankers, ook het veel voorkomende darm- en longkanker.

Aspirine verkleint risico op hartfalen

Naast kanker werkt aspirine ook preventief tegen hart- en vaatziekten.  Een dagelijkse hoeveelheid van 75 mg aspirine verlaagt het risico op een levensbedreigende hartaanval en beroerte aanzienlijk.

Opgepast voor bijwerkingen aspirine

Iedere medaille heeft een keerzijde, en dat is bij dit wonderpilletje niet anders. Aspirinegebruik heeft inderdaad enkele bijwerkingen. Zo verhoogt het de kans op maag- en hersenbloedingen. Aspirine moet, ook preventief, onder dokterstoezicht genomen worden, en de patiënten moeten zich strikt aan de voorgeschreven dosis houden.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Voeding: dit mag je eten bij een maagontsteking

Aangepaste voeding verzacht symptomen gordelroos

Vitamine B 17 in staat kanker cellen te doden