Doorgaan naar hoofdcontent

Vermageringspil Alli veroorzaakt gezondheidsproblemen

Vele landgenoten kampen met ernstig overgewicht. Dit legertje zwaargewichten neemt niet alleen sterk toe, het wordt ook steeds jonger. Velen stellen hun hoop op crashdiëten, die hen spectaculaire resultaten beloven. Anderen zoeken de oplossing in de apotheek, waar dieetpil Alli vrij verkrijgbaar is. Alli werd als onschadelijk omschreven, maar blijkt nu ernstige gezondheidsrisico's in te houden. Ze zou nierschade veroorzaken, met nierdialyse tot gevolg.

De voorbije jaren was er heel wat te doen rond het al of niet schadelijk zijn van verschillende vermageringspillen, meestal vrij verkrijgbaar in de apotheek. Al deze afslankingspillen verdwenen ondertussen van de markt wegens hun té groot gezondheidsrisico's. En nu blijkt de laatst en meest recente vermageringspil Alli minder onschuldig dan het hiertoe voorgesteld.

Ernstige nierschade

Volgens recente wetenschappelijke onderzoeken zou vermageringspil Alli onder meer verantwoordelijk zijn voor ernstige nierproblemen. Sommige fervente gebruikers van dit afslankmiddel liggen ondertussen aan de nierdialyse. Dat blijkt uit wetenschappelijk onderzoek dat door Canadese wetenschappers werd uitgevoerd. Orlistat, een bestanddeel van Alli, zou onder meer verantwoordelijk zijn voor nierinsuffiëntie. Orlistat vinden we niet alleen terug in Alli, maar ook in de vermageringspil Xenical, maar dit laatste geneesmiddel is enkel op doktersvoorschrift verkrijgbaar.

Alli ook schadelijk voor lever en pancreas?

Maar er is met Alli duidelijk méér aan de hand. De voorbije jaren volgden dezelfde Canadese wetenschappers een duizendtal mensen die gedurende een lange periode deze vermageringspil slikten. Naast ernstig nierfalen, klagen nu ook meer en meer patiënten over over problemen met lever en pancreas. In vele Europese landen denkt men er nu ernstig over na Alli uit de handel te nemen, dit terwijl men in België dit vermageringsmiddel zelfs zonder doktersvoorschrift kan krijgen.

Symptomen die wijzen op problemen met Alli

Mensen met overgewicht die bij het gebruik van Alli te kampen krijgen met braken, jeuk en té hoge bloeddruk raadplegen best zo vlug mogelijk hun hiuisarts, zeker diegenen die eerder al met
ernstige nierproblemen hadden af te rekenen. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Voeding: dit mag je eten bij een maagontsteking

Een maagontsteking of gastritis is een veel voorkomende aandoening die spijtig genoeg nog teveel wordt onderschat. Een maagontsteking is zeker niet leeftijdsgebonden, maar komt wél veel meer bij vijftigplussers. Het is meestal het gevolg van een ongezonde levensstijl. Er zijn uiteraard veel meer oorzaken van gastritis. Je voeding is erg belangrijk bij het voorkomen van een maagontsteking. Wat mag je dan wél eten en welke voeding is zéker te mijden?

Een maagontsteking is eigenlijk niets anders dan een ontsteking van je maagslijmlvlies. Daar zijn verschillende oorzaken voor. In de eerste plaats is zo'n ontsteking van je maagslijmvlies het gevolg van een acute of van een langdurige en dus chronische irritatie van het slijmvlies van je maag. Een maagontsteking komt vooral bij vijftigplussers, soms zelfs zonder dat ze het zelf beseffen omdat gastritis lang niet altijd gepaard gaat met symptomen. Een maagaandoening steekt soms plots de koop op, maar is in de meeste gevallen het gevolg va…

Vitamine B 17 in staat kanker cellen te doden

Kanker is zonder twijfel de meest dodelijke ziekte, zéker in de geïndustrialiseerde wereld. Valt de diagnose, dan worden we met het onvermijdelijke geconfronteerd en stort letterlijk onze wereld in. Er werden al wel heel wat therapieën ontwikkeld die de kankerpatiënt langer en in meer comfortabele omstandigheden doet leven. Een écht doeltreffend geneesmiddel tegen de gevreesde ziekte werd vooralsnog niet gevonden. Volgens sommigen ligt de oplossing nochtans voor het grijpen. Voedsel rijk aan vitamine B 17 is volgens velen in staat kankercellen te doden. Vitamine B 17 komt in heel wat voedingsstoffen voor en wordt niet voor niets de natuurlijke chemokuur genoemd. Wat is deze wondervitamine B 17 dan wel, en wat doet ze in ons lichaam?Vitamine B17 is wellicht minder bekend dan zijn overige collega's uit de B- familie, maar daarom dus zeker niet minder belangrijk. Vitamine B17 wordt in medische kringen ook wel laetrile genoemd. Het is net als zijn broertje de vitamine B15 een wat men …

Acute alvleesklierontsteking kan dodelijk zijn

Steve Jobs, stichter én bezieler van  Apple, overleed aan de gevolgen van kanker aan de alvleesklier of pancres. De wereld treurde om Steve Jobs, die gedurende vele jaren het aangezicht van onze maatschappij mee bepaalde, maar tegelijkertijd maakten we ook op negatieve wijze kennis met onze alvleesklier. De meerderheid wist niet eens van het bestaan van dit orgaan. Nochtans speelt je alvleesklier een erg belangrijke rol bij het spijsverteringsproces. Wat is nu precies de alvleesklier en  welke functie heeft dit orgaan? Wat zijn de symptomen van problemen met de alvleesklier, en hoe kunnen we deze in  de eerste plaats voorkomen, maar ook genezen?


Ondanks onze geringe kennis van de alvleesklier of pancreas, heeft dit orgaan een erg belangrijke functie. Je alvleesklier is een langgerekte, trosvormige en één van de grootste klieren van je lichaam. Je alvleesklier bevindt zich achter in je bovenbuik,  en is de naaste buur van je twaalfvingerige darm, je lever en je gal. Bij volwassenen is d…