Doorgaan naar hoofdcontent

Knoflook doeltreffender dan antibiotica?

Door massaal gebruik van antibiotica, hebben deze geneesmiddelen steeds minder effect op tal van ernstige aandoeningen. Wetenschappers trekken nu al geruime tijd aan de alarmbel. Ze waarschuwen dat de komende jaren tal van patiënten zullen sterven aan longontstekingen, en vele operaties niet langer zullen kunnen uitgevoerd worden, doordat bacteriën resistent geworden zijn voor antibiotica. Knoflook zou wel eens de reddende engel kunnen worden.
Het is de Nederlandse biochemicus Hans Bok die, in nauwe samenwerking met Engels                                                                                                                                                                                                    collega's, nu al enkele jaren onderzoek doet naar de efficiënte werking van knoflook als bacteriën dodend middel.

De kracht van allicine

Knoflook wordt al langer geneeskrachtige eigenschappen toegeschreven. Het is hoofdzakelijk het geurloze allicine, aanwezig in elk onbewerkt teentje knoflook, dat verantwoordelijk is voor het gunstig effect van knoflook op onze gezondheid. Zo is wetenschapper Hans Bok er rotsvast van overtuigt dat allicine op termijn antibiotica kan vervangen. Nu al gebruiken heel wat Nederlandse melkveehouders allicine tegen onder meer uierontsteking. Pluimveehouders gebruiken het op hun beurt voor het bestrijden van allerlei ziekten bij hun slachtkuikens. In Amerika wordt allicine trouwens al langer succesvol ingezet tegen verkoudheden, griep, psorias en acne. Hans Bok en zijn collega's wetenschappers zijn er nu van overtuigd dat knoflook doeltreffender is dan de meeste antibiotica. Tijdens verder onderzoek aan de Nederlandse Universiteit van Nijmegen wil men dit laatste ook wetenschappelijk bewijzen.

Knoflook doeltreffend tegen hartfalen en erectieproblemen

De genezende kracht van knoflook werd reeds veel vroeger bewezen. Zo is knoflook doeltreffend tegen een te hoog cholesterolgehalte in ons bloed. Knoflook kan daardoor het dichtslibben van kransslagaders en meteen ook hartaanvallen voorkomen. Mannen met erectieproblemen zijn eveneens geholpen met het toedienen van knoflook, en ook dat is goed nieuws voor de gezondheid van onze motor. Wetenschappers stelden immers eerder vast dat mannen die met erectiestoornissen werden gecomfronteerd, drie jaar later het slachtofer worden van ernstig hartfalen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Voeding: dit mag je eten bij een maagontsteking

Een maagontsteking of gastritis is een veel voorkomende aandoening die spijtig genoeg nog teveel wordt onderschat. Een maagontsteking is zeker niet leeftijdsgebonden, maar komt wél veel meer bij vijftigplussers. Het is meestal het gevolg van een ongezonde levensstijl. Er zijn uiteraard veel meer oorzaken van gastritis. Je voeding is erg belangrijk bij het voorkomen van een maagontsteking. Wat mag je dan wél eten en welke voeding is zéker te mijden?

Een maagontsteking is eigenlijk niets anders dan een ontsteking van je maagslijmlvlies. Daar zijn verschillende oorzaken voor. In de eerste plaats is zo'n ontsteking van je maagslijmvlies het gevolg van een acute of van een langdurige en dus chronische irritatie van het slijmvlies van je maag. Een maagontsteking komt vooral bij vijftigplussers, soms zelfs zonder dat ze het zelf beseffen omdat gastritis lang niet altijd gepaard gaat met symptomen. Een maagaandoening steekt soms plots de koop op, maar is in de meeste gevallen het gevolg va…

Vitamine B 17 in staat kanker cellen te doden

Kanker is zonder twijfel de meest dodelijke ziekte, zéker in de geïndustrialiseerde wereld. Valt de diagnose, dan worden we met het onvermijdelijke geconfronteerd en stort letterlijk onze wereld in. Er werden al wel heel wat therapieën ontwikkeld die de kankerpatiënt langer en in meer comfortabele omstandigheden doet leven. Een écht doeltreffend geneesmiddel tegen de gevreesde ziekte werd vooralsnog niet gevonden. Volgens sommigen ligt de oplossing nochtans voor het grijpen. Voedsel rijk aan vitamine B 17 is volgens velen in staat kankercellen te doden. Vitamine B 17 komt in heel wat voedingsstoffen voor en wordt niet voor niets de natuurlijke chemokuur genoemd. Wat is deze wondervitamine B 17 dan wel, en wat doet ze in ons lichaam?Vitamine B17 is wellicht minder bekend dan zijn overige collega's uit de B- familie, maar daarom dus zeker niet minder belangrijk. Vitamine B17 wordt in medische kringen ook wel laetrile genoemd. Het is net als zijn broertje de vitamine B15 een wat men …

Acute alvleesklierontsteking kan dodelijk zijn

Steve Jobs, stichter én bezieler van  Apple, overleed aan de gevolgen van kanker aan de alvleesklier of pancres. De wereld treurde om Steve Jobs, die gedurende vele jaren het aangezicht van onze maatschappij mee bepaalde, maar tegelijkertijd maakten we ook op negatieve wijze kennis met onze alvleesklier. De meerderheid wist niet eens van het bestaan van dit orgaan. Nochtans speelt je alvleesklier een erg belangrijke rol bij het spijsverteringsproces. Wat is nu precies de alvleesklier en  welke functie heeft dit orgaan? Wat zijn de symptomen van problemen met de alvleesklier, en hoe kunnen we deze in  de eerste plaats voorkomen, maar ook genezen?


Ondanks onze geringe kennis van de alvleesklier of pancreas, heeft dit orgaan een erg belangrijke functie. Je alvleesklier is een langgerekte, trosvormige en één van de grootste klieren van je lichaam. Je alvleesklier bevindt zich achter in je bovenbuik,  en is de naaste buur van je twaalfvingerige darm, je lever en je gal. Bij volwassenen is d…