Mesotherapie stopt huidveroudering

We besteden meer en meer aandacht aan ons uiterlijk, en doen er dan ook alles aan om er zo lang mogelijk goed uit ze zien. Een jonge en soepele huid is hierbij onze eerste en voornaamste bekommernis. De recente mesotherapie belooft ons huidveroudering, ouderdomsrimpels en kraaienpootjes te stoppen. Wat is het principe van deze mesotherapie? Is deze behandeling voor iedereen geschikt, en welk prijskaartje hangt er aan vast?

Het principe is eenvoudig. Om onze huid jong en soepel te houden en veroudering tegen te gaan, gaat de mesotherapie onze huid binnenin extra voedingstsoffen toedienen. Deze extra voedingsstoffen worden in onze lederhuid gespoten.

Lederhuid mede verantwoordelijk voor huidveroudering

De lederhuid bevindt zich net onder onze opperhuid, en wordt met de leeftijd minder elastisch, platter en verleent minder steun. De verminderde elasticiteit ligt aan de basis van onze huidveroudering met ouderdomsrimpels en kraaienpootjes als gevolg. De lederhuid bestaat uit fibroblasten, die allerlei bouwstoffen voor onze huid, waaronder vooral callogeen en elastine, aanmaken. Willen we onze huid een verjongingskuur geven, dan moeten we deze huidcellen extra stimuleren, en precies dat belooft de mesotherapie.

Extra vitamines en mineralen

Deze extra bouwstoffen voor onze huid bestaan hoofdzakelijk uit vitamines, mineralen en hyaluronzuur, die de verschillende stofwisselingsprocessen in onze huid naar een hoge versnelling stuwen. Hyaluronzuur wordt in de cosmetische industrie gebruikt om ouderdomsrimpels te verdoezelen.  Hyaluronzuur zorgt voor extra hydratatie van onze huid.

Hoe verloopt de mesotherapie?

Een efficiënte behandeling bestaat uit minimum zes beurten, met telkens een tussenpauze van een tweetal weken. De eerste effecten van de mesotherapie zijn pas na een viertal weken zichtbaar, en houden een drietal maanden aan. Daarna kan een nieuwe behandeling starten van twee sessies. Terwijl de eerste sessies hoofdzakelijk ons huidoppervlak stimuleren, werkt deze tweede behandeling voornamelijk in de diepte. De mesotherapie is niet goedkoop, maar voor het behoud van een jonge en soepele huid moeten we uiteraard iets over hebben. Een behandeling kost gemiddeld tweehonderd euro, wat toch een investering betekent van duizend euro voor de noodzakelijke eerste vijf beurten.

Mesotherapie in hygiënische omstandigheden

Deze recente mesotherapie moet in uiterst hygiënische omstandigheden worden uitgevoerd. Is dat niet het geval, dan kunnen huidinfecties ontstaan. De mesotherapie verloopt zeker niet pijnloos en veroorzaakt bloeduiortingen en dslauwe plekken.Reacties