Doorgaan naar hoofdcontent

Mesotherapie stopt huidveroudering

We besteden meer en meer aandacht aan ons uiterlijk, en doen er dan ook alles aan om er zo lang mogelijk goed uit ze zien. Een jonge en soepele huid is hierbij onze eerste en voornaamste bekommernis. De recente mesotherapie belooft ons huidveroudering, ouderdomsrimpels en kraaienpootjes te stoppen. Wat is het principe van deze mesotherapie? Is deze behandeling voor iedereen geschikt, en welk prijskaartje hangt er aan vast?

Het principe is eenvoudig. Om onze huid jong en soepel te houden en veroudering tegen te gaan, gaat de mesotherapie onze huid binnenin extra voedingstsoffen toedienen. Deze extra voedingsstoffen worden in onze lederhuid gespoten.

Lederhuid mede verantwoordelijk voor huidveroudering

De lederhuid bevindt zich net onder onze opperhuid, en wordt met de leeftijd minder elastisch, platter en verleent minder steun. De verminderde elasticiteit ligt aan de basis van onze huidveroudering met ouderdomsrimpels en kraaienpootjes als gevolg. De lederhuid bestaat uit fibroblasten, die allerlei bouwstoffen voor onze huid, waaronder vooral callogeen en elastine, aanmaken. Willen we onze huid een verjongingskuur geven, dan moeten we deze huidcellen extra stimuleren, en precies dat belooft de mesotherapie.

Extra vitamines en mineralen

Deze extra bouwstoffen voor onze huid bestaan hoofdzakelijk uit vitamines, mineralen en hyaluronzuur, die de verschillende stofwisselingsprocessen in onze huid naar een hoge versnelling stuwen. Hyaluronzuur wordt in de cosmetische industrie gebruikt om ouderdomsrimpels te verdoezelen.  Hyaluronzuur zorgt voor extra hydratatie van onze huid.

Hoe verloopt de mesotherapie?

Een efficiënte behandeling bestaat uit minimum zes beurten, met telkens een tussenpauze van een tweetal weken. De eerste effecten van de mesotherapie zijn pas na een viertal weken zichtbaar, en houden een drietal maanden aan. Daarna kan een nieuwe behandeling starten van twee sessies. Terwijl de eerste sessies hoofdzakelijk ons huidoppervlak stimuleren, werkt deze tweede behandeling voornamelijk in de diepte. De mesotherapie is niet goedkoop, maar voor het behoud van een jonge en soepele huid moeten we uiteraard iets over hebben. Een behandeling kost gemiddeld tweehonderd euro, wat toch een investering betekent van duizend euro voor de noodzakelijke eerste vijf beurten.

Mesotherapie in hygiënische omstandigheden

Deze recente mesotherapie moet in uiterst hygiënische omstandigheden worden uitgevoerd. Is dat niet het geval, dan kunnen huidinfecties ontstaan. De mesotherapie verloopt zeker niet pijnloos en veroorzaakt bloeduiortingen en dslauwe plekken.Reacties

Populaire posts van deze blog

Voeding: dit mag je eten bij een maagontsteking

Een maagontsteking of gastritis is een veel voorkomende aandoening die spijtig genoeg nog teveel wordt onderschat. Een maagontsteking is zeker niet leeftijdsgebonden, maar komt wél veel meer bij vijftigplussers. Het is meestal het gevolg van een ongezonde levensstijl. Er zijn uiteraard veel meer oorzaken van gastritis. Je voeding is erg belangrijk bij het voorkomen van een maagontsteking. Wat mag je dan wél eten en welke voeding is zéker te mijden?

Een maagontsteking is eigenlijk niets anders dan een ontsteking van je maagslijmlvlies. Daar zijn verschillende oorzaken voor. In de eerste plaats is zo'n ontsteking van je maagslijmvlies het gevolg van een acute of van een langdurige en dus chronische irritatie van het slijmvlies van je maag. Een maagontsteking komt vooral bij vijftigplussers, soms zelfs zonder dat ze het zelf beseffen omdat gastritis lang niet altijd gepaard gaat met symptomen. Een maagaandoening steekt soms plots de koop op, maar is in de meeste gevallen het gevolg va…

Vitamine B 17 in staat kanker cellen te doden

Kanker is zonder twijfel de meest dodelijke ziekte, zéker in de geïndustrialiseerde wereld. Valt de diagnose, dan worden we met het onvermijdelijke geconfronteerd en stort letterlijk onze wereld in. Er werden al wel heel wat therapieën ontwikkeld die de kankerpatiënt langer en in meer comfortabele omstandigheden doet leven. Een écht doeltreffend geneesmiddel tegen de gevreesde ziekte werd vooralsnog niet gevonden. Volgens sommigen ligt de oplossing nochtans voor het grijpen. Voedsel rijk aan vitamine B 17 is volgens velen in staat kankercellen te doden. Vitamine B 17 komt in heel wat voedingsstoffen voor en wordt niet voor niets de natuurlijke chemokuur genoemd. Wat is deze wondervitamine B 17 dan wel, en wat doet ze in ons lichaam?Vitamine B17 is wellicht minder bekend dan zijn overige collega's uit de B- familie, maar daarom dus zeker niet minder belangrijk. Vitamine B17 wordt in medische kringen ook wel laetrile genoemd. Het is net als zijn broertje de vitamine B15 een wat men …

Acute alvleesklierontsteking kan dodelijk zijn

Steve Jobs, stichter én bezieler van  Apple, overleed aan de gevolgen van kanker aan de alvleesklier of pancres. De wereld treurde om Steve Jobs, die gedurende vele jaren het aangezicht van onze maatschappij mee bepaalde, maar tegelijkertijd maakten we ook op negatieve wijze kennis met onze alvleesklier. De meerderheid wist niet eens van het bestaan van dit orgaan. Nochtans speelt je alvleesklier een erg belangrijke rol bij het spijsverteringsproces. Wat is nu precies de alvleesklier en  welke functie heeft dit orgaan? Wat zijn de symptomen van problemen met de alvleesklier, en hoe kunnen we deze in  de eerste plaats voorkomen, maar ook genezen?


Ondanks onze geringe kennis van de alvleesklier of pancreas, heeft dit orgaan een erg belangrijke functie. Je alvleesklier is een langgerekte, trosvormige en één van de grootste klieren van je lichaam. Je alvleesklier bevindt zich achter in je bovenbuik,  en is de naaste buur van je twaalfvingerige darm, je lever en je gal. Bij volwassenen is d…